Facial-Flex

Hét apparaatje om d.m.v. gelaatsgymnastiek verslapping van de gelaats-, hals- en kinspieren te bestrijden.

Met FACIAL FLEX, een veilig eenvoudig hulpmiddel kun je  -in slechts een paar minuten per dag- doeltreffend en snel de onderkin bestrijden en je gezichtscontouren verstevigen.

Facial Flex is een toestel, welke je in de mond plaatst om gelaatsoefeningen mee te doen. Het bestrijdt zeer doeltreffend vanaf de ogen verslapping van de gelaats-, hals- en kinspieren. Maar liefst 26 spiergroepen worden getraind. Oorspronkelijk was het ontworpen voor de revalidatie van patienten met brandwonden in het gelaat. Het is geschikt voor zowel vrouwen als voor mannen!

Klik hier voor een videodemontratie.

Het werkt effectief tegen ouderdomsverschijnselen in het gezicht, hals, nek en zelfs voor je decolleté. Wanneer je twee maanden lang twee maal daags twee minuten oefent, zal je de volgende resultaten merken:

 • verstevigt de elasticiteit en de tonus van de huid
 • verdikt de lederhuid
 • verstrakt de gelaatscontouren
 • bestrijdt de onderkin
 • vervaagt hangwangen
 • mooiere vorm van jukbeenderen
 • vollere lippen
 • stimuleert de bloeds- en lymfedoorstroming

Gebruik en Werking

Je plaatst de Facial Flex tussen de mondhoeken en gaat in -door de lippen naar elkaar toe te bewegen- tegen de weerstand van een orthodontische elastiek die in het midden van het apparaatje is vastgemaakt.

Wanneer je begint, wordt geadviseerd om 30 tot 40 oefeningen met elastieknummer 1 te maken in een periode van 1 tot 2 minuten. Dit komt neer op ongeveer elke 2 tot 3 seconden een oefening. Hier mag een 1 minuut rust tussen zitten. Haal je de eerste minuut niet, pauzeer dan eerder. Aangezien de spieren sterker zullen worden, zal je snel progressie merken.

Werk dan toe naar 50 tot 60 oefeningen per minuut en dan 2 minuten lang. Dit doe je twee keer per dag (dus in totaal 2x 120 oefeningen). Deze periode kan 4 weken of wat langer duren. Wanneer dit goed gaat, kun je beginnen aan elastieknummer 2 en begin je van voren af aan. Idem dito voor elastieknummer 3.

Tips voor vrouwen: oefen eerst ongeveer een maand met elastiek nr. 1 en stap daarna over op elastiek nr. 2. Wanneer je al veel geoefend hebt, kan je ofwel voortwerken met nr. 2, oefenen met twee elastieken nr. 1, of overstappen op elastiek nr. 3. De keuze hangt af van je leeftijd, conditie en behoefte.

Tips voor mannen: oefen eerst gedurende een week met elastiek nr. 1. Gebruik vervolgens twee elastieken nr. 1 en tenslotte elastiek nr. 3.

Beginfase: 2 maal 2 minuten per dag gedurende 4 maanden. Regelmatig oefenen in deze periode zorgt voor het beste eindresultaat.
Onderhoudsbehandeling: hebben de spieren eenmaal hun stevigheid teruggekregen, dan kunnen we overstappen op de onderhoudsbehandeling. U werkt dan in uw eigen tempo om het resultaat te behouden.

Geen gevaar voor nieuwe rimpels
Het toestel veroorzaakt geen nieuwe rimpels of maakt bestaande rimpels dieper. Oefen voor de spiegel deze drie aanwijzingen tegelijkertijd:
1) Open uw mond (+/- 3 cm) en houd de mond open gedurende de hele duur van de oefening. Zo spant u de spieren rondom de mond aan.
2) Trek de lippen strak rond de tanden, om rimpeltjes te voorkomen.
3) Leg uw wijsvingers plat tegen uw gezicht en beweeg ze naar boven en naar buiten om de huid strak te trekken. Zo wist u alle rimpels uit.

Hygiëne

De Facial Flex wordt tegenwoordig van nylon gemaakt. Dit materiaal is zeer sterk, en er kunnen geen deeltjes vrij komen onder invloed van het speeksel, zelfs niet in combinatie met alcohol. Er zijn dus geen risico’s voor de gezondheid.

Er wordt aanbevolen om de Facial Flex het liefst na elke training, maar zeker regelmatig schoon te maken met zeep, tandpasta of een mild reinigingsproduct. De Facial Flex kan worden gesteriliseerd.

Facial Flex (vervang)elastieken

De elastieken zijn er in 3 sterktes: 1 (170 g) is de lichtste, nummer 2 (225 g) is sterker, en de elastieken nummer 3 (400g) zijn het sterkst.
De (vervang)elastieken zijn erg belangrijk voor de goede werking van Facial Flex. De elastieken vormen immers de weerstand, die je geleidelijk aan kunt vergroten. Er wordt aangeraden om elke week de elastieken te vervangen, maar als je het gevoel hebt dat veerkracht nog goed is, kun je daar nog even mee wachten. Helaas zijn de elastieken nrs. 2 en 3 niet altijd te koop.  Je kunt dan evt. trainen met 2 of 3 elastieken van nr. 1.

Let op: Train nooit met elastiek nr. 2 en nr. 3 tegelijk op de Facial Flex. Het toestel kan stuk gaan of beschadigd raken. Facial-Flex is namelijk ontworpen om te trainen met een maximale sterkte van 400 gram.

Pluspunten

 • Facial-Flex is vervaardigd van chirurgisch staal.
 • De Facial-Flex is gepatenteerd, is niet kapot te krijgen en gaat jaren mee.
 • Alleen de elastieken dienen te vervangen worden.
 • Het werkt snel.
 • Vanaf de aankoopdatum krijg je 1 jaar garantie.
 • Het apparaatje wordt geleverd in een handige goed afsluitbaar doosje. Je kunt het dus altijd en overal mee naar toenemen en gebruiken.
 • Het biedt via gelaatsgymnastiek een veilige en 100% natuurlijke lifting (in tegenstelling tot Botox).
 • Het levert gegarandeerd een duurzaam resultaat (het is immers gymnastiek).

Bestellen

Facial Flex is regelmatig (tijdelijk) uitverkocht maar via bovenstaande link kun je je emailadres opgeven om een notificatie te ontvangen wanneer het weer leverbaar is.

Al veel eerder dan de genoemde twee maanden, merkte ik dat de onderkant van mijn gezicht en hals steviger werd. De onderkin die zich al een beetje begon te vormen, begon weer te verdwijnen, mijn wangen werden steviger en mijn lippen kregen weer meer volume. Ik gebruik Facial Flex al jaren, mocht het ooit stuk gaan (wat eigenlijk niet kan) dan schaf ik absoluut weer een nieuwe aan. Mijn zus gebruikt het ook en zij is net zo enthousiast.

Ik heb Facial Flex op mijn nachtkastje liggen. Voor het slapen gaan en als ik wakker word, doe ik de oefeningen liggend.

 • Lees meer op officiële website van Facial Flex.
 • Zout kan helpen bij het verminderen van een onderkin.
  Wanneer het lichaam een zouttekort heeft, is er in feite ook een tekort aan water. Dit wordt bemerkt door de speekselklieren. Ze worden gedwongen tot het produceren van meer speeksel, opdat er genoeg speeksel is om te kauwen en te slikken. De doorbloeding van de speekselklieren neemt toe en de bloedvaten gaan ‘lekken’ om de speekselklieren van meer water te voorzien voor de speekselproductie. Dit lekken verspreidt ook water in de gebieden rond de klieren en veroorzaakt daardoor onderhuidse zwelling onder de kin, in de wangen en in de nek. Vul zouttekorten niet met keukenzout aan, maar met bijvoorbeeld ongeraffineerde Keltisch Zeezout.  Deze bevat ongeveer 80 mineralen die het lichaam nodig heeft. En drink vooral ook 1,5 tot 2 liter water per dag!
  Bron: Water – het goedkoopste medicijn (Je bent niet ziek, je hebt dorst) van Fereydoon Batmanghelidj.