Natuurlijke Progesteron Creme

Bij oestrogeendominantie, PMS, overgang en menopauze

In de jaren voor, tijdens en na de menopauze nemen de oestrogenen af, echter al veel eerder ook het hormoon progesteron! Tijdens dit proces kan snel een disbalans van de hormonen ontstaan met oestrogeendominantie tot gevolg, wat zich uit in vrouwelijke hormoonklachten, PMS- en overgangsklachten. Progesteron heeft als functie o.a. de bijwerkingen van de oestrogenen tegen te gaan. Met een natuurlijke bio-identieke progesteroncreme kun je dit hormoon veilig zonder bijwerkingen aanvullen, en gezondheids- en overgangs- klachten zowel aanpakken als voorkomen .

Lezen

Lees in het boek ‘Menopauze, alles wat je dokter je niet vertelt’ van de Amerikaanse arts John R. Lee waarom niet alleen de afname van oestrogenen, maar vooral het tekort aan progesteron klachten veroorzaakt in de menopauze. Te weinig progesteron kan leiden tot oestrogeendominantie met de nodige bekende overgangsklachten, die vaak al  jaren vóór de overgang beginnen met hevige PMS-klachten. Dit boek is dus onmisbaar voor vrouwen van alle leeftijden! Het boek is duidelijk geschreven, ook voor een leek en bevat goede adviezen en tips.

De prijs van dit boek is euro 24,50 (excl. porto) en te bestellen bij Succesboeken.nl. Je kunt hier tevens de eerste 18 bladzijdes van het boek inzien en de originele Progesteron Creme van Dr. Lee bestellen.


Oestrogeendominantie

Bij deze hormonale disbalans is het oestrogeengehalte te hoog ten opzicht van het progesterongehalte. Met andere woorden; het tekort aan progesteron is groter dan het (eventuele) tekort aan oestrogeen. Symptomen waaraan je oestrogeendominantie kan herkennen zijn: stemmingswisselingen, depressie, PMS-klachten, een kort lontje, pijnlijke borsten, onregelmatige menstruatie, gewichtstoename door vocht vasthouden en vetopslag, hoofdpijn/migraine, Candida- en acneklachten, vermoeidheid en vleesbomen in de baarmoeder.

Natuurlijke progesteron creme

Aanpassing van levensstijl en voedingspatroon én het gebruik van natuurlijke progesteroncreme kan bijdragen tot de oplossing. Het natuurlijke progesteron in de creme is bio-identiek, veilig, effectief en heeft geen bijwerkingen. Via de huid komt dit in de bloedbaan zonder dat het door de lever kan worden afgebroken (daarom is het niet in de vorm van een voedingssupplement).

Klik hier voor een hoofdstuk uit zijn boek Menopauze en lees en leer over natuurlijke progesteron.

Gebruik
Je gebruikt de creme steeds ongeveer 3 weken, met daarna 1 week rust. De preciese gebruiksaanwijzing hangt af van of je voor of na de overgang bent en staat beschreven in de folder geleverd bij de John Lee, MD ProgesterAll ™ Natural Balancing Cream.
De  eerste 2 maanden smeer je tweemaal daags de creme varierend op de borst(en), buik, gezicht, hals, knieholten of de binnenkant van je benen en armen.
Na twee maanden wordt het effect merkbaar en kun je overgaan om de creme éénmaal daags te gebruiken, maar over het algemeen zijn er 3 tot 4 maanden nodig om een passende persoonlijke dosering vast te kunnen stellen (wellicht m.b.v. van de hier onder genoemde test). Wanneer je die gevonden hebt, “kun je de creme blijven gebruiken tot in ieder geval je 96ste en daarna zien we wel weer verder”, aldus Dr. John R. Lee.  Toch raden wij aan om af en toe een hormonentest te doen, om te checken of de progesteronwaarde niet te hoog wordt en nog past bij jouw fase. Verderop vind je informatie over deze  vrouwelijke hormonen Speekseltesten.

In een enkel geval kun je gedurende de eerste twee weken lichte klachten ervaren (bv. gevoelige borsten). Dit komt doordat het progesteron tijdelijk de oestrogeenreceptoren ontvankelijker maakt, dit is onschuldig en trekt weer weg.

De volgende gezondheidsbevorderende effecten van natuurlijk progesteron zijn volgens Dr. John R. Lee:
 • bescherming tegen baarmoederkanker en borstkanker
 • normalisering libido
 • minder overbeharing, hergroei hoofdhaar
 • verbetering lipideprofiel (lipiden zijn een belangrijk component van celmembranen van o.a. de huid)
 • verbetering van het slaappatroon
 • verbetering nieuwe botvorming
 • bevordering vetverbruik
 • bevordering vochtafdrijving
 • bevordering werking schildklier en bijnierfunctie
 • normalisering bloedsuikerspiegel
 • normalisering zink- en kopergehalte
 • herstel juiste zuurstofgehalte in de cellen
 • een natuurlijk antidepressivum
 • verbetering in-vitrofertilisatie (ivf, reageerbuisbevruchting)
 • verkleining kans op miskraam
 • normaliseert en vermindert histamine-intolerantie

Hij stelt dat dit betekent dat de natuurlijke progesteron creme, naast het verminderen van PMS- en overgangsklachten ook kan bijdragen aan het voorkomen e/o reduceren van ernstige gezondheidsklachten*), zelfs tot ver na de postmenopauze!

*) Hart- en vaatziekten, huidaandoeningen (acné, rosacea, psoriasis), migraine, hoge bloeddruk, Candidiasis, allergien, artritis, osteoporose, auto-immuumziekten, baarmoederkanker en borstkanker.

Klik hier voor een hoofdstuk uit zijn boek Menopauze en lees en leer hier verder over natuurlijke progesteron.


Natuurlijke bio-identieke progesteroncreme is alleen via internet verkrijgbaar!

John Lee, MD ProgesterAll ™ Natural Balancing Cream is vervangen door:

Progesterine™ Natural Balancing  Cream

KLIK HIER

Progesterine ™is na een intensieve zoektocht van Succesboeken geselecteerd omdat het vrijwel gelijk is aan Progesterall. De samenstelling is zelfs wat verrijkt met vitaminen.  Daarom prijkt op de tube……… “Formulated to meet Dr. John Lee’s strict criteria.”

Ook Progesterine™ is parfumvrij met 20 mg plantaardige natuurlijke progesteron per ¼ theelepel (of 1 ‘erwtje’) crème in een tube van 50 ml.  Een uniek systeem gebaseerd op liposomen, waarbij de natuurlijke ingrediënten verpakt zitten in een membraan, maakt snelle opname via de huid mogelijk. De ingrediënten worden in het onderliggende vetweefsel opgeslagen en vervolgens afgegeven aan de bloedstroom.

BESTELLEN • De houdbaarheid van de crème is vanaf productiedatum in de USA 2 jaar. Dat betekent dat de tube een gemiddelde houdbaarheid heeft van ± 1 – 1,5 jaar zodra de tube wordt aangekocht door de gebruiker. Let op de datum op de tube.
 • Het gemiddeld verbruik van 1 tube vóór de menopauze is ± 2-3 maanden.
  Het gemiddeld verbruik van 1 tube in de menopauze is ± 1-2  maanden.

  Klik hier voor de folder met uitgebreide gebruiksinformatie 


Speekseltesten vrouwelijke hormonen

Wil je eerst meer zekerheid over je hormonenbalans?

Uit wetenschappelijk onderzoeken is gebleken dat de hoeveelheid hormonen in het speeksel een goede afspiegeling is van de hoeveelheid actieve of ook wel “biologisch beschikbare” hormonen in het bloed.

Er zijn meerdere types speekseltesten ter bepaling van je actuele vrouwelijke hormonale status. Deze testen worden genoemd in het boek van Dr. Lee en zijn van Medivere;


Laboratorium analyse van de steroïde hormoon  progesteron.Laboratorium analyse van de steroïde hormonen; oestradiol, oestradiol, testosteron en progesteron.Laboratorium analyse van de steroïde hormonen; oestradiol, oestriol, progesteron, cortisol, testosteron en DHEA.

KLIK HIER voor aanvullende informatie over de speekseltesten.
 • Xenoestrogenen werken sterker dan lichaamseigen oestrogenen en verstoren de hormonale balans.
 • Xenoestrogenen zijn van petrochemische oorsprong en bereiken het lichaam door consumptie van niet-biologische zuivel en rood vlees en overige petrochemische vervuiling.
 • Gebruik daarom geen kunststof materialen (in de magnetron en bestek) voor de bereiding van warme maaltijden en drink en bereid geen warme dranken uit plastic bekers e/o kunststof waterkokers.
 • Gebruik liever natuurzuivere gezichts- en lichaamsverzorging en milieuvriendelijke huishoudproducten.
 • Eet zoveel mogelijk biologische natuurvoeding.
 • Progesteron houdt de ongewenste bijwerkingen van lichaamseigen oestrogenen onder controle.
 • Natuurlijk progesteron heeft geen bijwerkingen en is absoluut veilig.
 • Wanneer je je houdt aan de aanbevolen dosering, kun je niet meer binnen krijgen dan je lichaam zelf zou kunnen produceren.
 • Natuurlijk progesteron is de basis voor de farmaceutische industrie voor synthetische progesteronpreparaten (progestagenen) met kwalijke bijwerkingen. Door bewerken van natuurlijke progesteron kan er (enkel uit winstbejag!) patent op aangevraagd worden.
 • Ondanks een oestrogenendominantie kunnen deze waarden tijdens en na de overgang toch te laag zijn. Oestrogenen zou je kunnen aanvullen met natuurlijke fyto-oestrogenen b.v. in de vorm van Rode Klaver.  Fyto-oestrogenen belemmeren als het ware de xen-oestrogenen om hun ongewenste werk te doen.
 • Suiker lokt opvliegers uit. Vervang suiker nooit voor ongezonde kunstmatige zoetstoffen, maar voor natuurlijke alternatieven.
 • Een slechte afbraak van de gebruikte oestrogenen kan oestrogeendominantie in de hand werken. Een gezond afbreekproces kun je bevorderen met Chlorofyl uit bladgroenten, B-vitamines en DIM uit koolsoorten.  Aangezien de aanbevolen hoeveelheid van 450 gram kool per dag bijna niet haalbaar is, is een supplement met DIM een goede optie.
 • Wanneer je een oestrogeensuppletie gaat gebruiken in de vorm van ovules e/o vaginale creme (van b.v. Synapause) dan kan dit al snel bijdragen aan oestrogeendominantie. De natuurlijke progesteron creme is dan aan te bevelen om bijwerkingen van de dominantie tegen te gaan.

Ik heb mijn ervaring met bio-identieke natuurlijk progesteron creme uitgebreid verslagen.

Na één maand gebruik:
Heb ik de mijn waardes van de oestrogenen (ik gebruikte daarvoor al ongeveer een jaar Rode Klaver) en progesteron laten meten (in de stopweek) m.b.v. bioresonantie. De waarden waren allebei goed! (Ik ben met de progesteroncrème gestart in april 2012.)

Na de tweede maand gebruik:

 • Ik merk een lichte afname van de rimpeling van de huid.
 • Het vroeg in de ochtend wakker worden en niet meer kunnen slapen is met ca. 80% verminderd.
 • De opvliegers komen minder vaak, zijn korter en lichter van aard.

Na de derde maand gebruik:

 • Verlichting van allergische reacties op bepaalde voeding waar ik de laatste jaren opeens allergisch voor was geworden.
 • Normalisering libido.
 • Afname gyneacologische klachten.
 • Nog minder opvliegers, ook na iets zoets gegeten te hebben.

Na de vierde maand gebruik:
Pijn in een (spat)ader in de been is beduidend afgenomen.

Vanaf de vijfde maand gebruik:
In deze periode heb ik mijn persoonlijke ideale dosering gevonden. Mijn ervaring is dat je lichaam goed aangeeft wat het nodig heeft. Ook gaf wederom een test met bioresonantie aan dat mijn progesteronwaarde prima op orde was.

Recente meting mei 2016:
De metingen bij de bioresonantie geeft aan dat mijn progesteronwaarde iets onder het gemiddelde zit. Dit komt overeen met de dosering die ik gebruik, nl. net onder de maximale aanbevolen dosering. In mijn geval kun je concluderen dat de creme goed werkt en de gemeten waarde in overeenstemming is met de dosering. Mijn oestrogeenwaardes lagen net wat lager, er is dus -mede dankzij het gebruik van de progesteroncreme- geen sprake van oestrogeendominantie.

En tot slot…..

Ik ben begonnen met Life-Flo Progesta-care en ben daarna definitief overgegaan op John Lee, MD ProgesterAll ™ Natural Balancing Cream. Beide cremes hebben bewezen bij mij uitstekend te werken. Ik ben blij als de stopweek weer voorbij is en ik de creme weer kan gaan gebruiken.

Bij de bioresonantie heb ik laten meten of er voor mijn lever belastende stoffen zitten in de MD ProgesterAll ™ creme, en dat was niet het geval.  De ingrediënten die daar inzitten zijn op een paar na, allemaal natuurlijk. De paar synthetische ingrediënten staan niet op de lijst van de te vermijden stoffen.

Wat ons betreft is de Natuurlijke Progesteron Creme een topproduct!

Voor iedereen zal de ideale dosering net weer even anders zijn, maar als je goed naar je lichaam luistert, gaat het zeker lukken….succes! (Ik help je graag met vragen die je nu hebt of later krijgt.)