Kankerwerend 5-stappenplan

Zuurstofgebrek in de cellen en de primaire oorzaak van kanker

Biochemicus Dr. Otto Warburg ontving in 1931 de Nobelprijs voor de ontdekking van de primaire oorzaak van kanker; een zuurstof-tekort in de cellen. Prof. Peskin ontwikkelde een verrassend eenvoudig kankerwerend 5-stappenplan om dit proces om te keren.

LEZEN

‘Het verzwegen verhaal over kanker’ van Professor Brian S. Peskin, gebaseerd op de ontdekking van de Nobelprijswinnaar Otto Warburg.

WETEN

De Duitse biochemicus Dr. Otto Warburg ontdekte al in 1923 dat de oorzaak van kanker een zuurstof tekort in de cellen is, en ontving daarvoor de Nobelprijs in 1931. Eén van de hoofdoorzaken van kanker is te wijten aan de vervanging van zuurstof in het chemische proces van celademhaling door gisting van suiker. Het groeien van kankercellen is in feite een gistingsproces, wat alleen onder een relatief zuurstofgebrek kan plaatsvinden, dit kan al bij een afname van 35% zuurstof. Aangezien beperkte zuurstofoverdracht en verminderde celademhaling bij alle kankersoorten voorkomt, noemt hij dit de primaire oorzaak van kanker. Secundaire oorzaken (kankerverwekkende stoffen) leiden naar de secundaire oorzaak en kunnen zijn; pesticiden, straling, giffen, zonlicht, transvetten, steroiden, roken en chemicalien.

Het is onmogelijk om al deze carcinogenen te vermijden, maar er zijn wel maatregelen om dit proces te minimaliseren of zelfs te stoppen.

Bij toeval heeft de Amerikaanse professor, Brian S. Peskin, een aantal oude documenten van dr. Otto Warburg ontdekt en ‘vertaald’ naar hedendaagse taal vastgelegd in het boek ‘Het verzwegen verhaal over kanker’.

Professor Brian S. Peskin heeft een 5-stappenplan ontwikkeld om de risico’s op kanker en andere welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten te verkleinen.

DE OPLOSSING – Het 5-stappenplan

Stap 1)  Aanvullen van basis essentiele vetzuren.

In zijn boek zet Peskin uiteen waarom de inname van basis omega 3 en 6 oliën belangrijk is. Je kunt een korte uiteenzetting daarvan bij ons opvragen.

De volgende plantaardige oliën die hij adviseert zijn biologisch en koudgeperst met de juiste verhouding van omega 3 en 6.

Yes™ Essentiele Vetzuren, te bestellen bij Succesboeken.nl zonder verzendkosten vanaf € 20,-.

   of   

Hiervan gebruik je tweemaal daags 2 capsules of 1 theelepel.

Een uitstekend alternatief wat wij hebben gevonden is:

Deze supplementen zijn samengesteld op basis van de aanbevelingen van Prof. Brian S. Peskin in zijn boek “Het verzwegen verhaal over kanker”.

Er zijn twee soorten essentiële vetzuren.

  1. Basis, bestaande uit basis-omega 3 en 6 (alfa-linoleen en linol). Het lichaam kan deze onverzadigde vetzuren niet zelf aanmaken en het zit niet of nauwelijks in onze voeding. Bronnen van basis oliën zijn natuurlijke, koudgeperste en onbewerkte oliën in de verhouding: één deel basis omega 6 op één deel basis omega 3 of twee delen basis-omega 6 op één deel basis omega 3.
  2. Derivaat, bestaande uit omega 3 en 6 (GLA, CLA en EPA, DHA). Dit zijn afgeleide vormen van de basis oliën. Het lichaam kan derivaten zelf aanmaken en krijgt het in voldoende mate binnen via producten uit de voedingsindustrie. Het zijn ook meestal derivaten die in olievoedingssupplementen worden aangeboden. Gebruik deze dus niet, het is zinloos en visoliën zijn zelfs schadelijk, omdat zij het immuunsysteem verzwakken en ontstekingen kunnen veroorzaken.

Een bijkomend voordeel van alfa-linoleenzuur en linolzuur is dat het bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (bij een dagelijkse inname van 2 gram ALA en 10 gram linolzuur).

Onze hedendaagse voeding bevat enorm veel bewerkte oliën (transvetten), deze doen niets voor onze gezondheid, sterker nog ze richten schade aan. De schadelijkste zijn de (gedeeltelijke) geharde of ook wel gehydrogeneerde plantaardige olien in bak- en braadprodukten, margarines, koekjes, pindakaas en gefrituurd eten.
Vermijd dus de geharde en bewerkte oliën zoveel mogelijk en vervang ze voor biologische roomboter, koudgeperst biologische olijfolie of kokosolie! (Zoals ook geadviseerd in ons item ‘Kokosolie & andere gezonde oliën en vetten’.)

Stap 2)  Ontgiften

Onze lichamelijke afweer kan door gifstoffen (conserveringsmiddelen, bewerkte oliën, luchtvervuiling, bestrijdingsmiddelen en hormonen) overmand raken. De overbelasting kan je afweersysteem ondermijnen en kan allergieën, weinig energie en andere gezondheidsklachten veroorzaken. Vermijd zoveel mogelijk de inname van gifstoffen en drink voldoende water zodat deze goed afgevoerd kunnen worden. Verder adviseert hij de ontgifting te ondersteunen met kruiden.  Producten die daar bij zouden kunnen helpen zijn te koop bij o.a. Succesboeken.nl. Deze producten van YES (vloeibaar of capsules) zijn geschikt voor permanent gebruik, aangezien deze 5 kruiden niet-irriterend zijn.
Een droge kruidenmelange met o.a. de 5 niet-irriterende kruiden is te koop bij De Online-Drogist (zonder verzendkosten). Hiervan kan je zelf, een in de koelkast te bewaren thee van maken, dit is voordelig in gebruik. Deze kruidenmelange is geschikt voor tijdelijk gebruik van 6 tot 9 weken.

Voor de namen van de genoemde producten kun je ons mailen.

Stap 3)   Aanvullen van essentiële mineralen (en vitaminen)

Mineralen
Mineralen zijn hard nodig om samen met vitaminen de biochemische reacties in het lichaam vele malen effectiever te laten verlopen.  Door commerciële voedselbewerking en overbebouwing van landbouwgrond zitten er nog maar weinig mineralen in de levensmiddelen. Kies voor mineralen in de juiste vorm van (koper, ijzer, magnesium, mangaan, selenium en zink) die maximaal opneembaar zou zijn voor het lichaam in de organisch gebonden (gecheleerde) vorm. Met name ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Neem mineralen liever niet in met vezelrijke voeding, dit belemmert namelijk een goede opname van de mineralen. Goed opneembare mineralen zijn o.a. te koop bij Succesboeken.nl. In zijn boek zet Peskin verder uiteen waarom de inname van deze mineralen belangrijk is. Je kunt een korte uiteenzetting daarvan bij ons opvragen.

Vitaminen
Ook vindt Peskin het belangrijk om voldoende vitaminen in te nemen. Hier geeft hij geen richtlijnen voor, aangezien hij er van uitgaat dat de meeste mensen al wel vitaminepreparaten gebruiken. Bij ons item Voedingssupplementen & optimale gezondheid (Dr. Lenkei) kun je de nodige informatie hierover lezen.

Stap 4)  Beperk het gebruik van koolhydraten

Verminder het gebruik van suikers, zoete desserts, brood, pasta, graanprodukten, zetmeelrijke groenten zoals aardappelen, mais en bonen.  Een volwassene met een gewicht van 72 kilo zou max. 60 gram koolhydragen per dag moeten eten. Dit staat gelijk aan ca. 240 caloriën koolhydraten of 12 theelepels suiker of zetmeel.

Het brood dat je wel wilt eten, kun je het beste vervangen door het gezondere en darmvriendelijke speltbrood.  Je kunt het kopen bij natuurvoedingswinkels, sommige bakkers, C1000 en Albert Heijn.

Heb je er al eens gedacht aan helemaal zonder gluten te eten? Veel mensen reageren slecht op gluten zonder darmklachten te hebben, toch ontstaan er wel degelijk gezondheidsklachten. Lees hier meer……

Stap 5)  Eet dagelijks voldoende eiwitten

Dierlijke eiwitten

Prof. Brian Peskin pleit voor inname van dierlijke eiwitten, uiteraard uit biologische of natuurlijke vrije uitloopbronnen, vrij van antibiotica, pesticiden en hormonen.

De beste eitwitbronnen zijn vis, biologische eieren en kaas (waaronder bv. cottage cheese en zure room), rauwe melk en biologisch vlees en kip. Eet per maaltijd slechts één soort eiwitbron om verzuring te beperken en vermijd de vetarme variëteiten.

In tegenstelling tot de gangbare overtuiging, hoef je niet bang te zijn dat je, fysiologisch gezien, te veel eiwitten binnen krijgt. Ongeveer 70% van de eiwitten wordt verteerd en de overige 30% is biologisch beschikbaar voor het hier bovengenoemde proces.

Richtlijnen minimale dagelijkse hoeveelheid eiwitten voor volwassenen:

lichaamsgewichtdierlijk eiwit
45-55 kg170 gram
60-65 kg210 gram
70-75 kg245 gram
80-85 kg280 gram
90-95 kg315 gram
100-105 kg350 gram
enz.enz.

Plantaardige eiwitten

We hebben gekozen om onderstaande poeders te mengen. Wij vinden de erwtenvariant minder lekker, maar dit is wel de beste opneembare.


Er is natuurlijk veel meer keuze in plantaardige eiwitpoeders. Kies in ieder geval voor een gecertificeerde biologische eiwitten, omdat deze zonder het schadelijke hexaan worden geëxtracteerd.

Meng eiwitpoeders met water of vruchten(sap), nooit met melkprodukten, koolhydraten of andere eiwitten. Dit belemmert een goede opname van de eiwitpoeder.

In het boek staat een zevendaags smakelijk maaltijdplan, met daarbij de volgende algemene tips:

  • Drink weinig of geen koffie. In plaats daarvan kruiden- of groene thee en gefilterd water.
  • Vermijd e-nummers, conserveringsnummers, geur en kleurstoffen etc.
  • Vermijd iedere vorm van suiker, aangezien suiker de brandstof is van kankercellen.
  • Vermijd voeding dat behoort tot de ‘nachtschade”, zoals aardappels (m.u.v. de zoete), tomaten, paprika’s, goji-bessen, aubergines, Chili-, Spaanse- en groene pepers (m.u.v de korrels). Zij bevatten solanine welke ontstekingen kunnen aanjagen, wat slecht is voor elke vorm van kanker.
  • Vermijd verpakte etenswaren, eet zoveel mogelijk vers.

KLIK HIER voor een gratis risicotest en ontvang de uitslag en ’22 Ways to Cancer-Proof Your Life Today’.

Leestip….

  • Na  een aantal maanden van het gebruiken van de basis essentiële vetzuren is mijn huid lichaamshuid minder droog, het verschil is vooral merkbaar bij mijn onderbenen.
  • Na het gebruik van één week van de ontgiftende kruiden, werd na een lichte verergering, mijn gezichtshuid schoner en heb ik blijvend veel minder onzuiverheden.
  • De  zachte vanillesmaak van Sun Warrior Protein Eiwitten is erg lekker en de poeder laat zich goed mengen. Het geeft een langdurig goed gevuld gevoel.

Naar aanleiding van het boek van de Koreaanse wetenschapper Sang Whang ‘Jonger door ontzuren’ over de effecten van verzuring op het lichaam, willen wij zelf er nóg een stap aan toe voegen, namelijk:

Stap 6) Ontzuur het lichaam

Sang Whang haakt in zijn boek in op de theorie van Dr. Warbrug dat verzuring een afvalproduct is van kankercellen. Volgens Japanse onderzoekers is verzuring (veroorzaakt zuurstofgebrek in de cellen) juist een (mede)veroorzaker van kanker en wel hierom;

Een verzuurd lichaam houdt scheikundig gezien in dat er een gebrek aan zuurstof is in het bloed en de overige cellen. Verzuring wil zeggen dat het lichaam belast is met een ophoping van zure afvalstoffen. Vanaf de 45-jarige leeftijd versnelt het verzuringsproces in het lichaam, vandaar dat vanaf deze leeftijd ook veel leeftijd gerelateerde klachten de kop op kunnen gaan steken en het risico op kanker kan toenemen.

Ontzuren staat gelijk aan ontgiften, dus wordt het ontgiftingsproces (stap 2) tevens goed ondersteund.

Verzuring van je lichaam kun je o.a. neutraliseren met voeding die basisch is van samenstelling en door het vermijden van zuurvormende voeding en frisdranken (waarvan cola de meest verzurende is).

Bij ons item ‘Ontzuren & Ontzuringsproducten’ kun je uitgebreid verder lezen hoe je kunt ontzuren en verdere verzuring kan voorkomen en welke handige producten daarbij helpen.