Kussenslopen van zijde of glanssatijn

anti-aging, haarvriendelijk slapen en mooier wakker worden

Slapen op katoen beschadigt je gezichtshuid en veroorzaakt rimpels. Kussenslopen van zijde of glanssatijn zijn een weldaad voor je huid en verzorgen tevens je haar.

Het probleem

De nadelen van katoen.

Eén derde van ons leven brengen we slapend door en leggen we ons hoofd veelal op een kussen met een katoenen sloop. Katoen is eigenlijk niet delicaat genoeg voor de kwetsbare gezichtshuid en je haar. Door het ruwe oppervlak van de stof wordt als het ware gedurende de hele nacht aan je huid en haar getrokken, doordat deze niet kunnen mee glijden. Katoen kan er zelfs voor zorgen dat onzuiverheden in het gezicht openschuren, zodat deze extra geactiveerd worden. Uit onderzoek van Dr. Sobel is gebleken dat het slapen op een katoenen kussensloop de oorzaak is van slaapvouwen. Vanaf je 40ste kunnen zij tot definitieve rimpels leiden. Ook absorbeert het katoen veel vocht, dat lijkt gunstig, maar voor je huid is het minder ideaal. De huid verliest haar vocht en nachtverzorging aan het kussen en wordt sneller droog. Een droge huid krijgt sneller rimpels. Bovendien kunnen in het grove weefsel van katoen huismijt en pollen zich makkelijk nestelen.

De eigenschappen van katoen zorgen er voor dat je regelmatig de volgende ochtend wakker wordt met slaapvouwen en slaaprimpels in het gezicht en met je haar uit model en pluizig. Katoen veroorzaakt veel wrijving en verwart de haren en haarwortels.

De oplossing = slapen op zijde of glanssatijn

Waarom zijde?

Zijde is glad

 • Zijde is zo glad, dat je haar en huid er overheen glijdt. Tijdens de slaap kan de huid op het kussen geen rimpels vouwen, omdat een zijden kussensloop glad is, rolt de vouw vanzelf terug. Het kan het ontstaan van gezichtsrimpels helpen vertragen.
 • Door de gladheid van de stof, reguleert zijde de talgproductie van de huid en het haar. Dit helpt bij puistjes, acne en onzuiverheden. Na 4 tot 6 weken heeft de huid zich één keer vernieuwd en zal je een rustiger huidbeeld krijgen. Ook krijg je hierdoor minder snel vet haar.
 • De gladheid van zijde voorkomt het breken van het haar en vermindert vet haar. Kwetsbaar haar, door haaruitval, krijgt een betere groeikans.
 • Slapen op zijde verlengt de levensduur van je haarstyling en voorkomt of beperkt een tijdrovende styling of fohnbeurt de volgende ochtend.
 • Zijde zorgt voor een intensievere werking van je nachtverzorging.
 • Zijde onttrekt geen vocht en aangebrachte huidverzorgingsproducten aan je huid, deze blijven op en in de huid en krijgen alle tijd hun werk te doen.

Zijde heeft werkzame zijde aminozuren.

 • In zijde zitten zogenaamde ‘zijde aminozuren`waarvan wetenschappelijk bewezen is, dat zij vocht inbrengende en helende eigenschappen hebben voor de huid.
 • De aminozuren in zijde herstellen de elasticiteit van het haar, geven het glans, veerkracht en voorkomen gespleten haarpunten.

Zijde heeft een huid-eigen PH waarde.

 • Hierdoor kan zij een droge huid tijdens de nacht hydrateren.

Zijde is antiseptisch.

 • Hierdoor ondersteunt zijde bij een gevoelige huid, bij eczeem en bij psoriasis.

Zijde heeft iso-thermische eigenschappen.

 • Bij warm weer voelt het koel aan en bij koud weer juist behaaglijk warm.

Zijde is hypo-allergeen.

 • Huisstofmijten leven niet in zijde. Zijde trekt geen stof aan en is anti-statisch.

Zijde wassen.

Zijde moet apart gewassen worden op max. 30 graden op het fijnwas- of wolwasprogramma en mag gecentrifugeerd worden op maximaal 400 toeren (de wasdroger of drogen in de zon wordt afgeraden). Het heeft een speciaal vloeibaar fijnwasmiddel nodig dat geschikt is voor zijde en kleurbeschermend is, bv. Neutral. Al het andere (en zeker geen gewoon wasmiddel!) kun je niet gebruiken, omdat het hiermee de glans van de zijde verloren gaat. Gebruik geen wasverzachter en laat zijde nooit inweken (dit beschadigt de zijde volledig).

Tenestar is een speciaal, volledig biologisch afbreekbaar vloeibaar zijdewasmiddel. Door de hydraterende bestanddelen beschermt Tenestar het zijde en voorkomt het opruwen.

KLIK HIER om Tenestar te bestellen zonder verzendkosten.

Flacon 240 ml voor ca. 24 wasbeurten van een zijden kussensloop.

Welke zijde?

De kwaliteit van de zijde wordt bepaald door de dikte en wordt aangegeven in ‘momme’.

Momme is de dikte of ook wel een standaard gewichtsaanduiding voor de kwaliteit van zijde. Hoe hoger de waarde, hoe meer draden per vierkante inch. Hoe meer draden, hoe dichter geweven, gladder en sterker de zijde is en hoe langer de levensduur van het product is.

Voor beddengoed is dit ingedeeld in 3 groepen:

 • een momme waarde van 12-16 geldt als een minimale tot redelijke kwaliteit
 • een momme waarde van 16-19 geldt als een redelijke tot hoge kwaliteit.
 • een momme waarde van 22 is van superieure kwaliteit.

100% Zijden kussenslopen

100% zijde  –  kwaliteit 19 mm  –  diverse kleuren

100% zijde  – kwaliteit  19 mm  – kleur wit –  € 45

100% zijde  – kwaliteit  22 mm  – off-white en diverse kleuren

Zijden kussenslopen zijn ook te bestellen bij AliExpress.com.

De prijzen van de slopen liggen hier aanzienlijk lager en worden vaak verzonden zonder verzendkosten, maar de levertijden zijn wel veel langer (soms wel 30 dagen). De kwaliteit van de zijde (is momme aanduiding) staat niet overal vermeld (19 momme heeft de voorkeur). Let op; niet alle zijde is ook echt 100% zijde, maar kan gemengd zijn met een andere stof. Sommige slopen zijn enkelzijdig van zijde. Kies de juiste de maat. De onderstaande kussenslopen lijken ons prima!

Zijden kussensloop 100% Pure Moerbei zijde 19 momme, dubbelzijdig
Zijden kussensloop 100% Moerbei zijde 19 momme, dubbelzijdig met rits

Waarom glanssatijn?

Vind je zijde te kostbaar en het wassen te omslachtig, dan kun je voor glanssatijn van 100% polyester kiezen.

Voordelen

Glanssatijn van polyester biedt door het gladde oppervlak de zelfde voordelen als zijde (kijk nog eens bij de informatie ‘Zijde is glad’). Ook polyester slaapt heerlijk verkoelend en verlicht de ongemakken van nachtelijke opvliegers.  Het is hypo-allergeen en anti-allergeen, iedereen (dus ook kinderen en mannen) die allergisch is voor huisstofmijt en pollen heeft hier profijt van.

Glanssatijn heeft een paar voordelen ten opzichte van zijde. Het is diervriendelijk, gaat langer mee en is makkelijker te wassen.

Wat is het verschil tussen zijde en satijn?

Satijn is geen materiaal of stof op zich, maar een weeftechniek “satijnbinding”. Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor het weefsel soepel, glad en glanzend wordt.

Vroeger bestond satijn uitsluitend uit zijde, tegenwoordig wordt satijn ook gemaakt met polyester, acetaat, nylon, of rayon. Bij het toepassen van deze materialen vervallen vanzelfsprekend de voordelen (zijde aminozuren, antiseptisch en de huid-eigen PH-waarde) die het natuurproduct “zijde” aan het eindproduct toevoegt.

Glanssatijnen kussenslopen

Beauty Pillow –  Glanssatijnen kussensloop – 60 x 70 cm –  prachtige kleuren – Met een uitstekende coating!

Dekbedovertrek incl. kussensloop van glanssatijn – diverse kleuren –  Met een uitstekende coating!

Wanneer je geduld hebt met de levertijden kun je de slopen ook zoeken en bestellen bij AliExpress.com voor lagere prijzen. Wij hebben al vaker via deze website producten besteld uit de andere kant van de wereld, en alles is altijd goed ontvangen. Vergeet niet de maten goed te controleren en zoek goed op 100% polyester. Combinaties met katoen, geven wel glans maar niet de voordelen van het gladde polyester.

1 paar (2 stuks) slopen, gratis verzendkosten.

1 paar (2 stuks) slopen, met lage verzendkosten.

Heb je een ergonomisch neksteun kussen? Ook daar zijn speciale satijnen slopen voor!
KLIK HIER

Voor welke optie je ook gaat, beiden geven je een weldadig luxe gevoel, voelen heerlijk koel, werken anti-aging en koesteren je haar.

Zijden beddengoed in combinatie met zijden nachtkleding (zijden pyjama of zijden ondergoed) kunnen de bewegingsvrijheid in bed bevorderen: door de gladheid van het materiaal wordt het draaien in bed gemakkelijker. Dit is een voordeel voor reuma- en Parkinson patienten, zij hebben minder pijn als ze zich in bed omdraaien.

 • Door de anti-septische werking van zijde en de gladheid van de stof, reguleert zijde de talgproductie van de huid en het haar. Dit helpt bij puistjes en acne, en hier door krijg je minder snel vet haar. Daarom kun je tieners met deze problemen een groot plezier doen met een zijden kussensloop. Dit wordt ook aanbevolen door Marjo Horn, zij is huidverjongings- en littekenspecialiste en de auteur van ‘Stop acne nu!’ en ‘Verjong je huid in 21 dagen’.
 • Zijden slopen en lakens worden aanbevolen door dermatologen. Denk daarbij ook aan zijde nachtmode.

Als je je zijden kussenslopen de eerste 3 keren op de hand wast, dan blijft de glans langer behouden.

 • Nog niet helemaal overtuigd? Koop samen met een vriendin/zus een set zijden kussenslopen en deel de kosten.
 • Een zijden kussensloop is een luxe kadotip.
 • Gezien de baardgroei van mannen is voor hen een satijnen kussensloop aan te raden. Zijde zal te snel beschadigd raken door de stoppels.

Ik slaap al heel wat jaartjes op kussenslopen van glanssatijn. Mijn haar zit ’s ochtends veel beter, ik hoef er minder aan te doen dan bij het slapen op katoen. Mijn haar wordt ook minder snel vet en heeft praktisch geen dode punten. Ik heb mijn zus ook een set cadeau gedaan, ze vindt het net als ik heerlijk slapen.

De huid ziet er ’s ochtends rustig en gevoed uit. Het is duidelijk te merken dat de nachtcreme in mijn huid is getrokken i.p.v. in het kussensloop. Het kussensloop blijft ook langer fris. Slaapvouwen in mijn gezicht treft ik nooit meer aan!

Met vakantie gaat er altijd een gladde kussensloop mee. Ik wil nooit meer anders. Ik heb ook een sloop van zijde,  alhoewel dit materiaal heerlijk zacht is, geeft ik toch de voorkeur aan het gladdere glanssatijn.